IMG-6712.JPG

Jeg hedder Anna, jeg er 32 år. Jeg er gift og mor til en søn fra september 2017 og en datter fra maj 2020, som begge er født hjemme.

 

Jeg begyndte at læse til sygeplejerske i 2015, men havde på fornemmelsen allerede dengang, at jeg ikke ville komme til at arbejde som sygeplejerske. Under min uddannelse har jeg haft mest interesse i psykologi, pædagogik, relationer og kommunikation. Jeg har mest været i klinik i psykiatrien og havde længe en drøm om at arbejde der og ændre den medicinske tilgang i psykiatrien til en holistisk. Det var sådan jeg tænkte, jeg kunne bruge mig selv til at hjælpe flest mennesker.

 

Da jeg blev mor, fik jeg kendskab til, hvilken betydning graviditet, fødsel og de første år har af betydningen for resten af livet. Jeg tænkte ‘tænk hvis ALLE fik en kærlig start på livet’ måske der slet ikke ville være brug for psykiatri så. Jeg mærkede en kæmpe kærlighed til babyer og deres mødre, og vidste, at det var den vej, jeg måtte gå. Jeg overvejede, om jeg skulle tage en overbygning til sundhedsplejerske, men jeg kunne ikke se mig selv i endnu en ‘system’ uddannelse, og jeg ønskede at kunne være 100% tro mod mig selv og mine værdier i mit arbejde. Jeg overvejede også ‘kun’ at blive postpartum doula og kun fokusere på efterfødslen, men med tiden gik det op for mig, at graviditeten og fødslen har afgørende betydning ift. efterfødslen, så jeg besluttede mig for at uddanne mig til doula hos doula mama Christina først, og det var det helt rigtige.

 

Jeg kan se nu, at det altid har været min vej. Jeg har altid fornemmet og drømt, når andre var gravide og tænkt, at det var en mærkelig ‘egenskab’ at have, men det var ikke noget, jeg interessede mig for før for ca. 8 år siden, hvor jeg begyndte at føle mig tiltrukket af alt, der havde med graviditet og fødsel at gøre. Og min interesse eksploderede selvfølgelig, da jeg selv blev gravid. Siden er min interesse for, moderskab, transformation, efterfødsel, amning, børn, tilknytning og forældreskab også vokset.

img006-2.jpg